ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΜΠΙΣΤΡΟ ΤΗΣ ΣΤΕΛΛΑΣ  

Ένα Ηλεκτρονικό Λογοτεχνικό Περιοδικό

   

Γεννήθηκα νηστίσιμη, την επομένη της Καθαρής Δευτέρας του 1977, που έπεφτε τότε ακριβώς 22 Φεβρουαρίου.

 Μεγάλωσα στην Αθήνα, ακραία.

Στην Αγία Παρασκευή τις καθημερινές και στα Εξάρχεια τα Σάββατα.

Πήγα σχολείο στην Παλλήνη, στα Eκπαιδευτήρια Κωστέα – Γείτονα.

 Φοίτησα στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας, αλλά το επάγγελμα το εξασκώ μονάχα ερασιτεχνικά για το περιοδικό The Magazine, που εκδίδεται από τον Σύλλογο CGS ALUMNI (www.cgsalumni.gr),

 Ερασιτεχνικά γράφω κατα καιρούς και γι άλλα περιοδικά ή εφημερίδες, όπως voyager, metropolis, κα.  (www.metropolisnews.gr) (metropolitanstories.blogspot.com)

 Πήρα Πτυχίο Πιάνου και Πτυχίο Αρμονίας σπουδάζωντας πλάι σε μουσικό μαμά και μου αρέσει πολύ να συνοδεύω παραστάσεις χορού, χορωδίες και θεατρικά.

 Δεν ζω αν δεν γράφω, αλλά για να μπορώ να ζω εργάζομαι σε εκδοτική εταιρία, σερβίρω burger και κόβω σαλάτες στην πιτσαρία της γειτονιάς μου, κι έχω για χρόνια δουλέψει σε εταιρίες πληροφορικής.

 Όσοι με γνωρίζουν έστω και λίγο, προτιμούν να με φωνάζουν Τίνα, αλλά αν χρησιμοποιήσεις το Κωνσταντίνα Τασσοπούλου, θα ανακαλύψεις ευκολότερα το κουδούνι μου στο ΜΕΤΣ, καθώς και τα παιδιά μου:

 Στην Αριθμούπολη -  Εκδόσεις Καστανιώτη -  παιδικό - 2004 (www.kastaniotis.com)

 Τα Κοινόχρηστα - Εκδόσεις Καστανιώτη  - μυθιστόρημα - 2008, υποψήφιο για βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα του λογοτεχνικού περιοδικού Διαβάζω (www.kastaniotis.com) (www.diavazo.gr)

 Σιγά τ’αβγά κι είναι και κόκκινα – Εκδόσεις Otherwise – παιδικό – 2010 (www.otherwise.gr)

 Kidy & Φανούρης  - Εκδόσεις Otherwise – κόμικ – 2010 (www.otherwise.gr)

 Η προσβολή  - διήγημα - 3ο βραβείο στον Α' Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNESCO και του Υπουργείου Πολιτισμού- 2008 (www.veria.gr) (www.veriaculture.gr)

Ξενιτιά  - διήγημα  - 2ο βραβείο στον Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό με θέμα Αχ, Ξενιτιά, του Ομίλου «Ζαλώνη-Ξάστερον» και του λογοτεχνικού περιοδικού «Κελαινώ»-2008 (www.lexima.gr)

Το Χρώμα  - 3ο βραβείο στον Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό των βιβλιόφιλων Έδεσσας -2009 (www.edessalibrary.gr)

Άχνη Ζάχαρη – διήγημα  - 1ο βραβείο στον Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της International Art Society & Academy (www.artsociety.gr)

Το Γράμμα – διήγημα - 3ο βραβείο στον Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της International Art Society & Academy (www.artsociety.gr)

Η καθυστέρηση – διήγημα -  Διάκριση στον Β' Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNESCO και του Υπουργείου Πολιτισμού- 2009 (www.veria.gr) (www.veriaculture.gr)

 


Κύριο Μενού

 

 

Οσμή

 

της Κωνσταντίνας Τασσοπούλου 

 

Πρώτη Θέση στο Διαγωνισμό Μικροδιηγήματος 

 

 

 

Ξυπνώ αλαφιασμένη απ’ όνειρο παράξενο. Όλο πήγαινα να σε φτάσω, κι όλο μού φευγες. Πραγματικότητα. Τέσσερις, είπε το ραδιόφωνο. Χαράζει. Και τότε χάραξε, όταν μας πήρε ο ύπνος. Δυόμιση χρόνια και δε στέγνωσε ο ιδρώτας μας. Νοτισμένο μαξιλάρι. Τί να σου κάνει το ανοιχτό παράθυρο τον Αύγουστο; Ολόδροσο αργίτικο πεπόνι. Κουκούτσια σε κοπάδι τρέχουνε στο νεροχύτη. Λιγώθηκα. Δε λες να φύγεις κι ας ήσουν όνειρο. Βάζω σαγιονάρες, σορτσάκι, το t-shirt που φορούσα χθες. Όσο ροχαλίζει η πόλη, θα περπατήσω ως το σπίτι σου με ασφάλεια.

 

Η Αναπαύσεως κοιμάται. Το λέει και τ’ όνομα, πλεονασμός. Διασχίζω τη Μουσούρου, φεγγάρι αδιευκρίνιστο, ανηφοριά κουραστική, αστέρια ετοιμοθάνατα, το σχολείο με τα γκράφιτι, κουφόβραση κολλημένη στο πετσί μου, το μπαλκόνι σου, σφαλισμένα ρολά, γλαστράκια απότιστα, μία σφουγγαρίστρα που κάνει κατακόρυφο, λείπεις. Μου λείπεις. Λείπετε. Διακοπές. Όλοι λείπουνε κι εγώ παραμένω. Η πόλη μου σε μελωδία χωριού. Τα αυτοκίνητα μπορούν να μετρηθούν. Περιττώματα βουκαμβίλιας. Μία κατσαρίδα τρέχει μην την προλάβει το ξημέρωμα. Βιάζομαι να μπω στο ντους. Όλα, δεν ξεβγάζονται. Βρομάει πεπόνι στην κουζίνα. Αυτό που πριν μοσχοβολούσε. Με τον καιρό θα καταφέρω να αδειάσω κι εσένα σε σακούλα. Με τον καιρό, σαν φλούδι φρούτου που βρόμισε, μα είχα προλάβει να δαγκώσω και να γλυκαθώ για πάντα.

 

 

  

    Φθινόπωρο 2010

    Μενού

    Οδηγίες Υποβολής

    Επικοινωνία

    English

    


 
copyright 2010, Los Angeles
Λογοτεχνικό Μπιστρό της Στέλλας