Μενού    Οδηγίες υποβολής    Αρχεία    Βιβλιομεζέδες    Σύνδεσμοι   Φωτο-γράφοντας   Η οικοδέσποινα    Μαγειρεύοντας...    Επικοινωνία     

 

 

 

 

ΦωΤο - γράφοντας

Με τη Μαρία Παπαμαργαρίτη

 

Βιβλιοδρόμιο, Κριτική Βιβλίου

Αν η γλώσσα ήταν δέντρο, Η ιστορία μιας φράσης

Θεάτρου Φινιστρίνι, Κριτική Θεατρικών Παραστάσεων

Λόγω Τέχνης, Σκέψεις

 

 

Μπορεί να ξεκινήσει κανείς από ένα γεγονός καθημερινό:

ένα μαντήλι που πέφτει μπορεί να είναι για τον ποιητή ο μοχλός με τον οποίο θα σηκώσει ένα σύμπαν.

                                                                                                                                        G. Apollinaire

 

Δεν ξέρω αν όλοι οι άνθρωποι μπορούν να γίνουν καλλιτέχνες και να σηκώσουν το σύμπαν. Ξέρω όμως ότι όλοι μας κουβαλάμε όπως η χελώνα το καβούκι της, τη δημιουργικότητα μέσα μας. Και ξέρω ότι όπως η δύναμη της αγάπης μάς ακολουθεί σε όλη την πορεία της ζωής μας προσπαθώντας να εκφραστεί, έτσι και η δημιουργικότητά μας ψάχνει διεξόδους για να βιωθεί. Και ευτυχώς για μας απέναντι στον τρελό ρυθμό της καθημερινότητας ανοίγονται μονοπάτια ψυχαγωγίας που μας προσφέρουν απλόχερα τη δυνατότητα διαφυγής.

Μέσα από αυτή τη στήλη θα περπατάμε παρέα σε κάποια από αυτά τα μονοπάτια. Θεατρικές παραστάσεις, βιβλία, σκέψεις σκόρπιες που με βρήκαν εξ αφορμής και πήραν μορφή με των λέξεων την πνοή. Λένε ότι μια εικόνα, μια φωτογραφία είναι χίλιες λέξεις, θέλοντας να δείξουν αν μη τι άλλο τη δύναμη της επίδρασης αυτού που δυνάμεθα να θεαθούμε στη διάρκεια της βόλτας μας στη ζωή.

Και έρχεται τώρα η γραφή να αποδείξει περίτρανα ότι κάθε εικόνα, κάθε φωτογραφία που εντυπώνεται στο μυαλό μας, στην ψυχή μας μπορεί να είναι ασχέτως αριθμού λέξεων η ίδια η δύναμη της ζωής που δίνει νόημα στην ξενάγησή μας στων θνητών τα πονήματα.

                                                                                                                    Καλή μας περιήγηση.

 

Βιβλιοδρόμιο      Αν η γλώσσα ήταν δέντρο      Θεάτρου Φινιστρίνι      Λόγω Τέχνης

 

copyright 2009-2011, Λος Άντζελες
Λογοτεχνικό Μπιστρό της Στέλλας