ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΜΠΙΣΤΡΟ ΤΗΣ ΣΤΕΛΛΑΣ  

Ένα Ηλεκτρονικό Λογοτεχνικό Περιοδικό

   

 

Ο Πολυχρόνης Κουτσάκης γεννήθηκε το 1974 στα Χανιά. Για το θεατρικό του έργο Σύστημα Ρολόι βραβεύτηκε με το Α΄ Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου 2007 και για το θεατρικό του έργο Όταν ήταν ευτυχισμένος βραβεύτηκε με το Β΄ Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου 2005 από το Υπουργείο Πολιτισμού. Άλλα έργα του έχουν βραβευτεί και παιχτεί στη Νέα Υόρκη, σε αρκετές πόλεις στην Αγγλία, στην Αθήνα (θέατρο Αμόρε) και από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης.
Το καινούργιο του μυθιστόρημα, με τίτλο "Ιερά Οδός Μπλουζ" (το πρώτο από μια σειρά αστυνομικών μυθιστορημάτων) θα εκδοθεί το φθινόπωρο του 2010 από τις εκδόσεις Πατάκη.

Έχει γράψει δέκα βιβλία μέχρι σήμερα:

Τζακ (θεατρικό έργο, 2010, Καναδάς).

Αυτό που σου ξεφεύγει (μυθιστόρημα, 2007).

Ρίπβαν (θεατρικό έργο, 2007, Καναδάς).

Ακροβάτες του Χρόνου (μυθιστόρημα, 2005).

Άτακτες Γάτες (θεατρικό έργο, 2005).

Μόνο ένας (θεατρικό έργο, 2004, Καναδάς).

Μπόγκι (θεατρικό έργο, 2002, Καναδάς).

Όχι αυτή τη φορά, μωρό μου (μυθιστόρημα, 2000).

Ο μυθοποιός (ποιητική συλλογή, 2000).

Το κάψιμο της σημαίας (μυθιστόρημα, 1998).

Το μυθιστόρημά του «Ακροβάτες του Χρόνου» χαρακτηρίστηκε από την κριτική ως «μια εκρηκτική, αιώνια ερωτική ιστορία» και ως «το αριστούργημα της χρονιάς». Το μυθιστόρημα θα εκδοθεί από τον εκδοτικό οίκο AST στην Ρωσία στα τέλη του 2010.

Τέσσερα ποιήματά του έχουν συμπεριληφθεί στην Ανθολογία της Ποιητικής Γενιάς του ’90: «Η γεωμετρία μιας αθέατης γενιάς», και άλλα τέσσερα ποιήματά του έχουν συμπεριληφθεί στην «Ανθολογία Κρητικής Ποίησης 1950-2007».

Στο διάστημα 2006-2008 έζησε στον Καναδά, όπου ήταν Επίκουρος Καθηγητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του McMaster University. Από τον Ιανουάριο του 2009 είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Η ιστοσελίδα του είναι www.polychronis.com


Κύριο Μενού

 

 

Το στοίχημα

 

του Πολυχρόνη Κουτσάκη

 

Τρίτη Θέση στο Διαγωνισμό Μικροδιηγήματος 

 
 

                       

            Κι εγώ να έχω φρικάρει, έτσι; Να έχω φρικάρει, αλλά να ξέρω πως δεν πρέπει να το δείξω, δεν πρέπει, αλλά είναι τόσο μα τόσο άσχημος, πώς να μην το δείξω; Είχα αρνηθεί σε πολλά ωραία αγόρια να με φιλήσουν επειδή ήμουν εκλεκτική, και τώρα πρέπει να πάω να φιλήσω αυτό το τέρας, τον χοντρό, με τα χείλια τα πρησμένα από το πάχος, κι όλα αυτά εξαιτίας ενός κωλοστοιχήματος που έχασα από την κολλητή μου τη Ρούλα, που είναι πολύ διαβολικό κορίτσι, γιατί μόνο ένα διαβολικό κορίτσι θα σκεφτόταν ένα τόσο απαίσιο στοίχημα. Ο χοντρός με περιμένει με κλειστά τα μάτια, ούτε στα όνειρά του δεν το ’χε δει πως θα τον φιλήσει τέτοια κούκλα. Τι να κάνω; Πηγαίνω και τον φιλάω.

Και είναι το ωραιότερο φιλί της ζωής μου.

Αυτά έγιναν πριν πολλά-πολλά χρόνια, να εδώ βλέπετε την στιγμή του φιλιού, μας τράβηξε η φιλενάδα μου φωτογραφία. Κι αυτές είναι οι φωτογραφίες μας μέσα στα επόμενα χρόνια. Μην παραξενεύεστε. Εμείς είμαστε.

            Δεν ξέρω πώς έγινε, κι αυτός αδυνάτισε κι έγινε πανέμορφος, ενώ εγώ… βλέπετε. Τετράφυλλη ντουλάπα. Αλλά μείναμε μαζί, από τότε. Δεν τον πείραζε. Και κάθε φορά έκλεινε τα μάτια πριν τον φιλήσω. Κι ακόμα έχω τη γεύση του φιλιού του στο στόμα μου. Κι ακόμα είναι το ωραιότερο που γεύτηκα στη ζωή μου.

 

  Αν θέλετε να διαβάσετε κι άλλο μικροδιήγημα του Πολυχρόνη Κουτσάκη, κάντε κλικ εδώ.

   

    Φθινόπωρο 2010

    Μενού

    Οδηγίες Υποβολής

    Επικοινωνία

    English

    


 
copyright 2010, Los Angeles
Λογοτεχνικό Μπιστρό της Στέλλας